Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Výpůjčky

Půjčujeme - beletrii, poezii, cizojazyčnou literaturu, dětskou literaturu, naučnou literaturu všech oborů jak pro dospělé, tak pro děti, regionální literaturu, periodika a denní tisk

 

Výpůjčky knih, periodik a denního tisku absenční nebo prezenční formou.

Výpůjční lhůta pro půjčení knih je 1 měsíc.Čtenář má právo požádat o prodloužení výpůjční lhůty - nejpozději tak lze učinit do posledního dne základní výpůjční lhůty. Řádnou výpůjčku lze prodloužit dvakrát o jeden měsíc, pokud dokument nežádá další čtenář. Čtenář může mít knihu nejdéle tři měsíce.

Časopisy a denní tisk se půjčují na 1 měsíc bez možnosti prodloužení.

 

Výpůjčky e-knihy

Jak se zapojit do eVýpůjček:   

1. Zaregistrujte se v knihovně. 
2.
 Zaregistrujte se na stránkách www.palmknihy.cz (se stejnou e-mailovou adresou, která je uvedena v čtenářském kontě katalogu knihovny), případně oznamte jinou e-mailovou adresu knihovně a stáhněte si zdarma aplikaci Palmknihy z Google Play pro Android nebo z App store pro iOS 
3.
 Po přihlášení do aplikace Palmknihy ( jméno je e-mail + heslo z registrace na Palmknihy) si e-knihu stáhnete do zařízení.

 

Jak si vypůjčit e-knihu z našeho katalogu:   

1. Přihlaste se do svého uživatelského konta v katalogu Tritius. Pro přihlášení použijte číslo průkazky a PIN nebo datum narození ve tvaru RRMMDD ( dvojčíslí: rok, měsíc, den). Po kliknutí na tlačítko "Půjčit E-knihu" je nutné potvrdit souhlas s podmínkami e-výpůjček.  
2. U vybraného titulu zvolte tlačítko „Půjčit e-knihu“. Po stisknutí tlačítka se Vám zobrazí oznámení o úspěšném provedení e-výpůjčky. Na e-mailovou adresu Vám dorazí oznámení o uskutečněné eVýpůjčce. Každý titul, který lze půjčit jako e-výpůjčku, má v detailu svého záznamu možnost volby "půjčit E-knihu". Tlačítko je aktivní pouze, jste-li přihlášeni do svého uživatelského konta.  

 

Jak otevřít e-knihu:   

1. Po instalaci, spuštění a přihlášení do aplikace Palmknihy se zobrazí hlavní stránka aplikace.
2. V menu dole na hlavní stránce aplikace zvolte ikonu s knihou "e-knihy". Zobrazí se nahrané e-knihy nebo možnost aktualizace knihovny.
3. E-knihu stáhnete kliknutím na obálku knihy.

 

Od 28.6 2022 dochází ke změně aplikace.

1. aplikace eReading nebude nadále funkční, její podpora končí 28.6.2022
2. aplikaci eReading nahradí nová aplikace Palmknihy
3. není potřeba se znovu registrovat
4. přihlašovací údaje zůstávají stejné jako v aplikaci eReading a když se uživatelé přihlásí do nové aplikace, naleznou tam stejné e-knihy jako dříve v aplikaci eReading.

 

Výpůjční lhůta je 31 dnů a lze číst až tři tituly najednou bez nutnosti připojení k internetu. 32. den s e-kniha sama vymaže z aplikace.  

 

Výpůjčky audioknihy

Podmínky jsou stejné jako při půjčování knih, tzn. platná registrace v knihovně a měsíční výpůjční lhůta. Audioknihy najdete v katalogu knihovny. do vyhledávání zadáte audioknihy.

 

Služby pro čtenáře:

- půjčování knih a periodik - absenční a prezenční

- prolongace (prodloužení výpůjčky) - telefonicky, mailem, v on-line katalogu, osobně

- rezervační služby - telefonicky, mailem, osobně

 - knihu rezervujeme jeden týden od jejího vrácení

- MVS - meziknihovní výpůjční služba

Nahoru